Fotodagbok 031021

7.30 Saga undrar om Nora någonsin kommer ätit klart.

7.45 Nora har ätit klart och är på gott humör, men eftersom mamma känner sig lite hängig så försöker vi sova en stund till...

 

10.30 Nu är jag vaken mamma, jag vill ha mat...meddelar Saga i Noras pyjamas men det gör inte så mycket att hon har Noras pyjamas eftersom...

 

...Nora fått på sig Sagas pyjamas (blev lite fel igår kväll), 10.35 är även Nora vaken så då börjar dagen

 

11.00 efter att ha diskuterat intressanta problem på skötbordet när vi fick ny blöja och sedan fått mat så sitter vi och tittar tv (eller ja vi pratar med Byggare Bob kan man säga) medan mamma...

 

...Sätter igång tvättmaskinen...

...sätter på kaffe och kokar ägg, sätter på diskmasinen och går igenom posten som just kommit (med paket från minimundus alltid kul :)), sedan äter mamma frukost och tar det lugnt en liten stund...innan...

 

12.30 Nora har fått ny blöja och passar på att testa badbyxorna som mamma får sy in lite så de passar tills på torsdag.

12.35 Nora har fått på sig kläder igen och ligger och leker i gymet.

12.40 Saga har också fått ny blöja och provar de fina badbyxorna, som även dessa behöver sys in lite :)

12.45 Även Saga har fått på sig kläder igen och ligger och leker i det "nya" gymet (på kortet syns inte den något avundsjuka lillasystern ;))

 

13.15 Bäddat lite, skall vika tvätt, satt på en ny tvättmaskin (blir nog några stycken idag) och går och plockar undan det sista efter helgens utflykt.

13.40 inte lika roligt att leka längre, vi börjar bli hungriga...och nej jag har inte flyttat dem, däremot brukar jag få gå och flytta med det nya gymet ibland :)

13.45 Nora får sin smakportion gröt (mild havregröt med päronpuré...mums :)) och sedan ammas hon också...

14.00 Saga får sin smakportion gröt (banangröt med lite apikospuré efteråt...det tycker hon är mums :)) och får ersättning efteråt (hon blir vansinnig när mat försvinner så amma är inte att tänka på) och man kan ju fråga hur hon får plats med allt, 2/3smakportion (Sempers smakportioner är lite större än Nestlés)+1,5tsk aprikospuré och 200ml ersättning!!!! Hon måste ju vara sprickmätt!!!

 

14.15 Nu sitter vi och tittar på Byggare Bob igen, men det är tänkt att vi skall sova...vilket Nora gör ganska snart efter kortet togs...Saga är lite värre men hon är ju lugn iallafall och med tanke på vad hon smällde i sig till lunch så skall hon inte ligga ner :)

 

14.20 Mamma lagar mat och kokar ris till lunchlådorna imorgon...hinner även plocka ur och i diskmaskinen, fixa lite med tvätten och äta...

15.10 Saga får ny blöja och eftersom vi skulle envisas med att testa Pampers Active Fit (för barn som rör sig mycket...vilket skämt :() så måste hon även byta kläder...:(

 

15.20 Nora vaknar och vill leka i gymet...Saga har somnat framför tv:n...och mamma passar på att fixa lite till med tvätten, plocka in i diskmaskinen, prova baddräkt inför torsdagen (nej, det får ni inte se på kort :)) och sy in badbyxorna.

 

15.45 Nora leker med den nya Go´boken-boken

16.00 Nora leker med "sitt" akvarium...det är skoj det :)

16.15 Efter attt ha fått ny blöja och nya kläder får Nora en smakportion av Potatis/Palsternacka och ni ser ju ungefär hur gott hon tyckte det var...fick tyvärr inte kort på när hon sprejade ner hela sig och mig...tutten däremot var kanongod :)

 

16.30 Saga får en smakportion av Potatis/Palsternacka och hon äter väl lite mer, hon spottar och fräser inte lika mycket, däremot vill hon gärna diskutera världsliga problem under tiden...vill inte ha bröstet eller flaskan efteråt, men hon är nog inte så hungrig än heller :)

 

17.00 Vi tar det lite lugnt i babysittrarna framför tv:n en stund medan mamma tvättar sig, byter om, skriver upp en lista med vad som skall handlas, fixar med tvätten och försöker få tag i pappa.

17.40 Vi har fått nya blöjor, Saga har fått tutte och är nu mätt (efter att ha rapat också så blev hon dessutom glad :)) så nu väntar vi bara på att pappa skall komma hem :)

 

18.00 Bästa på hela dagen...Pappa kommer hem!!!!! Saga talar om för pappa vad vi gjort idag, eller hon försöker iallafall :)

19.00 Mamma kommer hem efter att ha handlat massa gott :)

 

19.10 Vi leker med pappa, men börjar bli lite griniga för nu är vi både rejält hungiga och trötta

19.50 En mätt, glad och trött Saga som återigen diskuterat mycket viktiga saker med mamma, men nu är det dags att sova...

 

Nora får den utpumpade bröstmjölken och är sedan mätt och trött och båda somnar gott i sina sängar...och mamma fixar tvätt, disk och en hallonpaj :)